Baba Kayıp Kızını Google Haritalar Sayesinde Buldu - TeknoMute

Baba Kayıp Kızını Google Haritalar Sayesinde Buldu


Teknoloji, insanlar tarafından kötüye kullanıldığı için sürekli olarak eleştirilirken, bir çok  olumlu kullanım durumu da vardır. Hindistan'da Google Haritalar babanın kızını bulmasında büyük rol oynadı.

12 yaşındaki kızı iddiaya göre Delhi'de kaybolmuştu . Polisin 21 Mart'ta Holi  günü bir çekçek aldığını söyledi. Kız çekçek sürücüsüne cevap vermediğinde, onu en yakın karakola teslim etti.
Görünen o ki kız zihinsel olarak zorlandı ve evini hatırlayamadı. Tek söylediği Khurja köyünden olduğu ve babasının ismiydi. Polis, köyü tanımakta zorlandı ve o köyü bulmak için ellerinden geleni yaptı.
“Biz ailesini izlemeye çalıştık ama hiçbir ipucu bulamadık. Köyünün adını doğru söyleyemedi. Polis ekibi birkaç kez Khurja'ya gitmişti, ama kimse orada onu tanıyamadı, ” dedi. Polis Komiseri Yardımcısı (Batı) Monika Bhardwaj.
Google Maps’in kullanışlı olduğu yer burası. Polis memurları, Sakapar, Sonbarsa ve “Kurja” diye cevap verdiği mekanının yakınlardaki herhangi bir yerini hatırlayıp hatırlayamadığını sordu. Polis daha sonra bu alan adlarını Google Haritalar’da girdi ve 4 aylık bir boşluktan sonra Uttar Pradesh’in Siddharthnagar bölgesi altındaki bölgeyi başarıyla bulabildi.
İlk etapta nasıl kaybolduğunu merak ediyorsanız, bunun nedeni amcasıyla birlikte trenle Delhi'ye seyahat etmiş olmasıdır. Amca trenin tuvaletinde kıyafetlerini çıkarmaya çalıştı ve ağlamaya başladığında yerinden kaçtı.
Neyse ki, tıbbi muayenede kıza cinsel saldırı belirtisi yoktu. Polis, amcaya karşı cinsel taciz davası açtı. Bu, küçük özelliklerin gerçek dünyadaki insanların yaşamlarını nasıl etkileyebileceğinin tipik bir örneğidir. İnsanların teknolojiyi toplumun ve toplumun refahının iyileştirilmesi için kullanmaya devam ettiğini umuyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar