2.EL Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler - TeknoMute

2.EL Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bütçesi az olan iyi telefon almak isteyen bazı kişiler düşük bütçe ile iyi cihazlar almak için 2.el telefon piyasasına yöneliyor.

PEKİ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
*Cihazın faturasını kesinlikle isteyin yoksa hiç almayın.(Nedeni ise cihaz çalıntı olabilir.Ama bazı arkadaşların günahını almayalım.)

*Cihazın daha önce herhangi bir parçasının değişip değişmediğini değiştiyse orjinal parçamı yoksa yan sanayi parçamı kullanılmış sormayı unutmayın 

*Bazen telefoncu dükkanlarında  dükkanımız tarafından garantili lafını duyabilirsiniz.Öyle garanti yoktur,hiç bir işe yaramaz.

*IMEI kontrolü de, ikinci el telefon alımlarında oldukça önemlidir. *#06# kodunu, cihaz çevirme menüsünde tuşladığınız zaman, telefonun IMEI numarasına ulaşabilirsiniz. Ayrıca telefonun kutusu üzerindeki IMEI veya pil arkasındaki IMEI numarasını da birbiriyle karşılaştırın ve farklılık var ise cihazı almayın. IMEI kodunu BTK’nın web sitesinden sorgulatarak cihazın yurtiçi, yurtdışı, çalıntı olup olmadığı veya kayıt durumunu öğrenebilirsiniz. 

*Android cihazlarda kontrol etmeniz gereken en önemli konulardan biride rootlu olup olmadığı. Cihazlara eğer root işlemi yapılmış ise birçok üretici tarafından garanti dışı bırakılıyor.Kontrolu yapmak için root checker indirip kontrol edebilirsiniz


*Satın aldığınız telefon çalıntı olabilir veyahut bir suça karışmışta olabilir. Böyle bir durumda kendinizi savunmanız ve paranızı korumak için iki taraf arasında bir satış belgesi düzenlemenizi öneririm. Bu belgede asgari olarak tarafların adları, soyadları, T.C. kimlik numaraları, ulaşılabilecek telefon numaraları ile telefonun markası, modeli, IMEI numarası ve satış bedeli yer almalı. Ayrıca belge iki nüsha olarak hazırlanmalı. 









Yorum Gönder

0 Yorumlar